Рада схвалила надання військовим 10-денної щорічної відпустки під час воєнного стану | Новини юриспруденції блог «Адвокати Камінської» у Києві

Блог

Рада схвалила надання військовим 10-денної щорічної відпустки під час воєнного стану

23 грудня 2022 року  набрав чинності Закон  «Про внесення зміни до пункту 18 статті 10-1 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», яким військовослужбовцям було надано право на відпустку в особливий період  під час дії воєнного стану.

Чи врегульовано новим Законом тривалість відпустки?

Так, згідно з законом, в особливий період під час дії воєнного стану військовослужбовцям може надаватися частина щорічної основної відпустки, а також відпустка за сімейними обставинами та з інших поважних причин зі збереженням грошового забезпечення. Кожна із зазначених відпусток може бути надана тривалістю не більш як 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець.

‼️Частина щорічної основної відпустки може бути надана один раз протягом календарного року за умови одночасної відсутності не більше ніж 30% загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу.

Який порядок оформлення відпустки?

Крок 1: Військовослужбовець повинен подати рапорт безпосередньо командиру.

Крок 2: Командир передає рапорт до штабу військової частини для подання на розгляд командиру військової частини.

Крок 3: Командир військової частини приймає рішення щодо надання відпустки.

Ознайомлений