Як оскаржити рішення військово-лікарської комісії? | Корисні поради блог «Адвокати Камінської» у Києві

Блог

Як оскаржити рішення військово-лікарської комісії?

👉🏻Оскаржити рішення ВЛК можна у досудовому порядку та через суд. Краще починати оскаржувати рішення з досудового порядку: і лише, якщо це не матиме позитивного результату, звернутися до суду.

✒️Як оскаржити рішення ВЛК в досудовому порядку?

👉🏻Для цього необхідно:

🔹Написати заяву/скаргу особи щодо непогодження з висновками ВЛК та проханням переглянути вказане рішення вищою ВЛК;

🔹Долучити до заяви/скарги усі відповідні медичні документи, копію попереднього рішення ВЛК та копію військового квитка (посвідчення офіцера).

📨Заяву, медичні документи та копію постанови ВЛК необхідно або самостійно принести до вищої ВЛК, або надіслати поштою цінним листом з повідомленням про вручення з описом вкладення на адресу відповідної ВЛК.

✔️За результатом розгляду скарги ВЛК переглядає оскаржувану постанову або може направити на повторний (контрольний) медичний огляд. 

✒️Як оскаржити рішення ВЛК у суді?

⚖️Оскаржити рішення ВЛК виключно за медичними показниками неможливо, адже це не входить в компетенцію суду. Але суд може встановити порушення процедури проведення ВЛК та на цій підставі скасувати його. 

🧑🏼‍⚖️Також він може зобов’язати провести повторний медичний огляд та дообстеження військовослужбовця у випадку відмови відповідної ВЛК їх проводити.

Ознайомлений