Що таке адвокатський запит і для чого він потрібен? | Корисні поради блог «Адвокати Камінської» у Києві

Блог

Що таке адвокатський запит і для чого він потрібен?

🔍Адвокатський запит – це офіційний документ, який надсилається адвокатом від імені свого клієнта до органів державної влади або інших організацій для отримання інформації, захисту прав або здійснення інших юридичних дій.

Він має низку переваг для ефективного захисту прав та інтересів клієнта, а саме:

🔹адвокатський запит може бути засобом для вирішення спорів у мирному порядку;

🔹засіб захисту у кримінальному процесі в рамках розслідування чи судового процесу;

🔹адвокатський запит може бути корисним інструментом для перевірки законності дій державних органів, установ чи інших організацій;

🔹адвокат може запитувати необхідні документи, інформацію, свідчення або експертні висновки, які будуть використані в рамках Вашої справи в судовому процесі.

👉🏻Для подання адвокатського запиту Вам необхідно надати адвокату всі необхідні відомості, документи та факти, пов’язані з Вашим запитом. Чим повніша і точніша ця інформація – тим ефективнішим буде адвокатський запит.

За результатами запиту буде отримано відповідь, яку адвокат зобов’язаний Вам передати та надати свої коментарі та рекомендації.

❗️Тобто, отримана відповідь може бути основою для підготовки та представлення Вашої правової позиції в суді. Інформація та докази, що містяться у ній, будуть обґрунтовувати Ваші вимоги при захисті прав у судовому процесі.

✅Всі ці переваги роблять адвокатський запит ефективним інструментом для захисту прав та інтересів клієнта, отримання інформації чи вирішення спорів.

⚖️Однак важливо звернутися до досвідченого адвоката, аби грамотно скласти та надіслати запит відповідно до юридичних вимог, а також задля забезпечення ефективного представництва Ваших інтересів у суді.

Ознайомлений