Цивільні спори за участю адвоката | Новини компанії блог адвокатського бюро Марії Камінської в Київі

Блог

Цивільні спори за участю адвоката

Сфера застосування цивільного права

Розгляд цивільних справ в судах не рідкість, а ініціюватися вони можуть з будь-яких питань. Це спадок, житлові справи, відшкодування шкоди або оспорювання договорів купівлі-продажу. Цивільно-правові відносини досить різноманітні, відносяться до різних галузей права. Щоб надати реальну допомогу, адвокат повинен знати норми матеріального та процесуального права, ознайомитися з фабулою справи, оцінити судову перспективу виниклої суперечки, і зробити все допустимі заходи, в інтересах свого довірителя.
Постійно беручи участь в судових засіданнях, адвокат по цивільних справах виробить виграшну стратегію і перспективну тактику, спрямовану на досягнення прогнозованого результату.

Чим допоможе адвокат у цивільних справах

Кожна справа індивідуально і фабула вимагає детального опрацювання. Не можна застосувати тактику і стратегію у справах про відшкодування матеріальної шкоди внаслідок ДТП в категорії спадкових спорів. Тому, перед тим, як приступити до справи, досвідчений адвокат уважно вивчить фабулу і дасть консультацію клієнту.
Крім цього, він зможе:
• скласти позовну заяву до суду;
• зібрати доказову базу, в тому числі шляхом направлення запитів до різноманітних організацій і інстанції;
• взяти участь в досудовому врегулюванні спору;
• брати участь в судовому процесі;
• заявляти клопотання, подавати скарги до вищих інстанцій;
• брати участь у виконавчому виробництві.
Знаючи норми чинного законодавства, адвокат зможе заявляти відводи, ініціювати заяви і скарги, звертатися до апеляційного суду.

Що робити в складних цивільно-правових ситуаціях?

Якщо у вас виникла суперечка з сусідами з приводу затоплення квартири і заподіяння матеріальної шкоди, або внаслідок ДТП ви отримали моральну шкоду, то адвокат по цивільному праву знайде оптимальні шляхи вирішення цих складних взаємин, і захистить права та інтереси свого довірителя.
Сьогодні в інтернеті можна знайти безліч інформації, аж до зразків позовних заяв. Але сильно довіряти таким документам можна, так як там описані загальні, шаблонні фабули спору. Якщо ви хочете вирішити своє питання позитивно, то краще за все звернутися до адвоката у цивільних справах. Він зробить все встановлені чинним законодавством заходи, щоб досягти прогнозованого результату. В іншому випадку можна програти процес і не дозволити складну правову ситуацію.

Ознайомлений