Пільги зі сплати туристичного збору та податку на нерухоме майно: опубліковано Закон щодо змін до ПКУ | Новини юриспруденції блог адвокатського бюро Марії Камінської в Київі

Блог

Пільги зі сплати туристичного збору та податку на нерухоме майно: опубліковано Закон щодо змін до ПКУ

Президент України Володимир Зеленський підписавЗакон “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо уточнення окремих умов надання пільг із сплати туристичного збору та податку на нерухоме майно” № 905-ІХ. Верховна Рада ухвалила документ 17 вересня 2020 року.

Закон визначає право внутрішньо переміщених осіб не сплачувати туристичний збір за тимчасове проживання у місцях, зазначених у довідці про взяття на облік ВПО.

Також, згідно з документом, не враховуватимуться під час обчислення бази оподаткування фізичних осіб податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, розташовані на тимчасово окупованій території об’єкти нерухомості, які наразі не є об’єктом оподаткування.

Таким чином, вищезазначеними змінами внутрішньо переміщених осіб було звільнено від сплати туристичного збору та податку на нерухоме майно, яке розташоване на тимчасово окупованій території.

Ознайомлений