Вас затримали працівники поліції? | Корисні поради блог «Адвокати Камінської» у Києві

Блог

Вас затримали працівники поліції?

Ось декілька простих, але дієвих порад, що варто робити:

  1. 🔹Зберігайте спокій. Не показуйте агресію, не намагайтесь пручатись, не вступайте у конфлікт та не завдавайте тілесних ушкоджень правоохоронцям, бо це дає їм повноваження застосувати проти Вас як спеціальні засоби, так і фізичну силу.
  2. 🔹Знімайте дії поліції на відео. Фіксуйте усі події, які з Вами відбуваються, зокрема прізвище, ім’я та посаду особи, що до Вас підійшла – вони мають продемонструвати своє посвідчення.
  3. 🔹Дізнайтесь причину затримання. Можливо Ви стали свідком події або Вас затримано за вчинення кримінального правопорушення.
  4. Повідомте по телефону близьким/друзям, що Вас затримано.
  5. 🔹Перепитайте у працівника поліції, чи є Ви саме «затриманою особою» та вимагайте складення протоколу. Адже з моменту, як Ви знаходитеся біля уповноваженої особи, що обмежує Ваше пересування – Ви можете вважатися затриманим (НЕ з часу складання протоколу, а саме з моменту, коли сам Вас обмежили у праві пересуватися)❗️
  6. 🔹Контролюйте документи та не підписуйте «пусті місця». У документах мають бути відображені всі обставини затримання, а вільні рядки мають бути перекреслені або мати спеціальні мітки, аби унеможливити спробу щось дописати після Вашого підпису.
  7. 🔹Ви не зобов’язані доводити свою невинуватість. Ви маєте право не свідчити проти себе чи своїх рідних та у будь-який час відмовитися давати показання й відповідати на запитання, а також мати захисника з моменту затримання.

Пам’ятайте, працівники поліції повинні роз’яснити Ваші права й скласти про це протокол❗️

☑️ Якщо у Вас не має із собою документа, що встановлює особу – працівники поліції можуть затримати Вас для встановлення особи в адміністративному порядку, що просто згає Ваш час та нерви, тому не забувайте носити із собою документи.

Ознайомлений