Поліція погрожує скласти протокол за порушення карантину? Що робити? | Корисні поради блог адвокатского бюро KAMINSKA LAWYERS в Киеве %

Блог

Поліція погрожує скласти протокол за порушення карантину? Що робити?

Працівник поліції лише фіксує виявлене правопорушення протоколом. Протокол є лише проміжним документом. Остаточно вирішується питання щодо притягнення до відповідальності лише постановою суду.

Поради на випадок, якщо на вас складають протокол:

➡Звертайте увагу на аргументи та докази поліцейських (відсутність чи недостатність доказів є підставою для закриття справи в суді).
НЕ відмовляйтесь від підписання протоколу та ОБОВ’ЯЗКОВО отримайте його копію.

➡Якщо не згодні з аргументами поліцейських, то в такому разі, також, обов’язково підписуйте протокол і зазначайте, що не погоджуєтесь із протоколом та долучаєте до протоколу пояснення на окремому аркуші.

➡Заявіть клопотання, під час складання протоколу, що бажаєте користуватися правовою допомогу адвоката. У разі відмови працівників поліції дочекатися чи надати адвоката – фіксуйте це в протоколі обов’язково!

➡Дуже часто буває, що працівники поліції роблять процесуальні помилки при складанні протоколу. Не звертайте на них увагу. На всі ці порушення варто вже звертати увагу безпосередньо в суді, але аж ніяк не при оформленні протоколу. I це стане підставою для закриття провадження.
Перед підписанням уважно ознайомтесь з протоколом, щоб не було нічого зайвого написано.

➡Не давайте волю емоціям та не конфліктуйте, бо всі ваші дії можуть бути зафіксовані на боді-камеру поліцейського та оприлюднені в суді.

Ознайомлений