Оренда землі у воєнний час: що потрібно знати | Корисні поради блог «Адвокати Камінської» у Києві
Ми вам зателефонуємо Залиште ваші дані та наші юристи звʼяжуться з Вами ×

Оренда землі у воєнний час: що потрібно знати

Набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану», яким передбачено суттєві зміни щодо порядку оренди землі та реєстрації відповідних договорів під час воєнного стану.

Відтепер передача в оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення на строк до одного року здійснюється на таких умовах:

  1. Передача в оренду земельної ділянки здійснюється без проведення земельних торгів.
  2. Договір оренди земельної ділянки укладається лише в електронній формі та засвідчується кваліфікованими електронними підписами орендаря і орендодавця.
  3. Право оренди земельної ділянки не підлягає державній реєстрації, однак договір оренди, а також зміни до нього, угода про розірвання такого договору підлягають державній реєстрації.
  4. З дня державної реєстрації договору оренди виникає право оренди земельної ділянки.
  5. Розмір орендної плати не може перевищувати 8% нормативної грошової оцінки земельної ділянки. До цього розмір плати не міг перевищувати 12%.
  6. Договір оренди землі не може бути поновлений, укладений на новий строк і припиняється зі спливом строку, на який його укладено.
  7. Орендар земельної ділянки не має права на компенсацію власних витрат на поліпшення земельної ділянки; передачу земельної ділянки в суборенду і т.д.

Консультації за телефонами:
+38 (068) 71-002-91
+38 (066) 65-603-42
Адвокатське бюро Марії Камінської – надійний захист ваших інтересів.

Ознайомлений