Додатки, за якими можна ідентифікувати телефонних шахраїв та аферистів | Корисні поради блог «Адвокати Камінської» у Києві

Блог

Додатки, за якими можна ідентифікувати телефонних шахраїв та аферистів

Практика показує, що для телефонних аферистів війна не стала приводом покинути злочинну діяльність, більш того, вони активізувались та кожного дня оновлюють свої «робочі» схеми.

І так за допомогою яких додатків, можна ідентифікувати шахраїв?

  1. Офіційний сайт Кіберполіції України містить розділ STOP FRAUD. В цьому розділі Ви можете перевірити номер телефону, посилання на сайт або реквізити банківської карти. 
  2. У мережі Facebook є група, де люди діляться інформацією про аферистів, також була створена спеціальна база з номерами шахраїв. Для перевірки достатньо в поле пошуку ввести номер телефону/банківські реквізити. База оновлюється щодня.
  3. Додаток Getcontact. За допомогою цього застосунку можна дізнатися, хто Вам телефонував з незнайомого номеру, подивившись його теги в додатку. Getcontact можна завантажити в AppStore або GooglePlay. Зазвичай, номера аферистів підписують, щоб убезпечити інших завдяки застосунку.
  4. Телефонна довідка номерів України – сайт для перевірки телефонних номерів. База телефонних номерів дещо менша, ніж у попередніх додатках – але також наповнена, працює і допомагає виявити аферистів. 

Що у підсумку? Якогось перевіреного і на 100% дієвого способу протидії телефонним шахраям ніде не існує досі. Методи цих «умілців» стають щоразу витонченішими. В будь-якому разі, правило «ніхто крім тебе не несе відповідальності за те, що ти віддав шахраю свої гроші», схоже, ніколи своєї актуальності не втратить.

Ознайомлений