Суд обрав запобіжний захід Стерненку – активіст пояснив, що виконати ухвалу неможливо | Новини юриспруденції блог адвокатського бюро Марії Камінської в Київі

Блог

Суд обрав запобіжний захід Стерненку – активіст пояснив, що виконати ухвалу неможливо

Шевченківський райсуд Києва у понеділок, 15 червня, обрав запобіжний захід для активіста Сергія Стерненка. Про це повідомила кореспондентка “5 каналу” Єва Ніколашвілі, яка перебуває в суді.

Рішення суду – цілодобовий домашній арешт в Одесі.

На вулиці активісти викрикують “Ганьба” та “Відпускай!”.

Сам Стерненко каже, що ухвалу суду виконати неможливо. Це підтверджують його адвокати.

“Цілодобовий домашній арешт. Але за адресою прописки – у військовій частині, куди мене навіть не пустять.  Хоча вони знають, що я мешкаю в Києві! Цю ухвалу неможливо виконати. Потім прокурори будуть казати, що я не виконую умови домашнього арешту та проситимуть уже тримання під вартою”, – заявив сам активіст після оголошення рішення суду.

Активіст заявив, що суддя ухвалив рішення, “яке вже було написане до початку засідання”. За словами Стерненка, “суддя втік і не пояснив рішення суду”.

sud-obrav-zapobizhnyj-zahid-sternenku-aktyvist-poyasnyv-shho-vykonaty-uhvalu-nemozhlyvo

Після чого активіст порвав ухвалу суду перед людьми, які вигукують його прізвище. Він також попросив людей не йти від будівлі суду.

Адвокати Стерненка кажуть, що чекатимуть поки в суді.

11 червня Стерненку повідомили про підозру в умисному вбивстві і незаконному носінні холодної зброї. Справа стосується подій травня 2018 року, коли на нього напали Іван Кузнецов і Олександр Ісайкул. Захищаючись, Стерненко поранив ножем Кузнєцова, внаслідок чого той загинув. Ісайкул зараз перебуває за кордоном.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що від виконання службових обов’язків відсторонили поліцейських, які били протестувальника під судом, де обирають запобіжний захід активісту Сергію Стерненку.

Ознайомлений