Які питання задати адвокату у кримінальних справах на першій консультації? | Новини компанії блог адвокатського бюро Марії Камінської в Київі

Блог

Які питання задати адвокату у кримінальних справах на першій консультації?

Як досвідчені адвокати у кримінальних справах, консультації нам доводиться давати ледь не кожного дня. Що можемо сказати точно: іноді в стресі люди забувають розповісти або запитати про щось важливе.

Перша консультація адвоката у кримінальних справах. Ваші і його дії.

  1. «А Ви точно адвокат?» – питання вкрай незручне, але важливе.

    Кожен юрист після здачі відповідного іспиту і прийнятті присяги стає адвокатом. Хочете перевірити його статус? Шукайте номер в реєстрі адвокатів.

  2. Не приховуйте подробиць в діалозі.

    Ваш адвокат зобов’язаний зберігати таємницю, якою б неприємною і страшною вона не була. Цій людині Ви повинні довіряти повністю, адже якщо в ході судового розгляду справи розкриють нові докази, Ваш захисник буде готовий «відбити удар».

  3. Чи сподобався адвокат? Чи готові довірити йому ведення своєї справи? Уточніть, як з ним тримати зв’язок, коли він зможе приділити Вам час і чи зможе взагалі надавати достатньо уваги для захисту Ваших інтересів.

  4. «Вранці – гроші, ввечері – стільці» або навпаки?»

    Уточніть, яка система розрахунку у Вашого адвоката, скільки коштують послуги, чи є ймовірність того, що в процесі слідства розмір гонорару зміниться.
  5. Гарантії.

    Це питання скоріше є маркером чесності. Суть ось у чому: для адвоката завжди існує ймовірність того, що його клієнт надав неповну картину ситуації, а значить, і вершити правосуддя в кабінеті наодинці немає сенсу. Хороший адвокат може розповісти Вам про подібні випадки в його практиці, але від 100% тверджень він відмовиться.

Довіряйте кращим! І не бійтеся задавати питання – ми завжди знайдемо на них відповіді.

Ознайомлений