Розкриття банківської таємниці тепер можливе без рішення суду | Новини компанії блог адвокатського бюро Марії Камінської в Київі

Блог

Розкриття банківської таємниці тепер можливе без рішення суду

Наприкінці січня 2020 року Національний банк України привів порядок розкриття банківської таємниці у відповідність до оновлених вимог статті 62 Закону України «Про банки і банківську діяльність», передбачивши спрощену процедуру її відкриття на запит правоохоронних органів.

Нагадаємо!

Підставою внесення змін стало ухвалення Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів».

За логікою законодавця ухвалені зміни повинні сприяти правоохоронним органам, а саме Національній поліції, органам прокуратури України, Державному бюро розслідувань, Національному антикорупційному бюро України, у документуванні протиправних дій можновладців.

Важливо!

Правоохоронці отримали можливість без рішення суду отримувати від банків інформацію про операції за рахунками не лише посадовців, а і інформацію про їх контрагентів (фізичних та юридичних осіб, а також фізичних осіб-підприємців),

навіть, якщо їх рахунки відкриті в інших банках.

До чого призведе наявність таких необмежених повноважень покаже практика.

Команда адвокатського бюро «Марії Камінської» 

допоможе відновити справедливість у випадку безпідставного втручання у Вашу діяльність правоохоронних органів. Наші адвокати мають великий досвід захисту інтересів клієнтів у кримінальному, цивільному та господарському судочинстві. У разі наявності невирішених правових проблем – зателефонуйте нам і ми подбаємо про захист Ваших прав та інтересів.

Розкриття банківської таємниці тепер можливе без рішення суду | kaminska
Ознайомлений