Не погасив вимогу про сплату ЄСВ – арешт активів! | Новини компанії блог адвокатського бюро Марії Камінської в Київі

Блог

Не погасив вимогу про сплату ЄСВ – арешт активів!

13 лютого 2020 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи».

Вказаним Законом передбачено зміни до ряду законодавчих актів, зокрема і до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». Останні потребують значної уваги з боку платників єдиного соціального внеску, які отримали Вимогу про сплату боргу (недоїмки, пені та штрафів).

Відтепер платник ЄСВ (роботодавець, ФОП, самозайнята особа тощо) має 10 днів з дня одержання Вимоги для:

  • сплати зазначеної у ній суми недоїмки та штрафів разом з нарахованою пенею;

або

  • її оскарження в адміністративному чи судовому порядку.

У разі невиконання жодної з перелічених дій податкова надсилає узгоджену вимогу до підрозділу Державної виконавчої служби для відкриття виконавчого провадження і примусового стягнення суми боргу.

У свою чергу державний виконавець, відповідно до ст. 56 Закону України «Про виконавче провадження», має право накласти арешт на майно та кошти боржника, в тому числі рахунки у фінансових установах, нерухоме майно, транспортні засоби платника ЄСВ тощо, з метою забезпечення стягнення боргу.

Команда Адвокатського бюро «Марії Камінської» готова представляти та захищати Ваші права та інтереси.

Адвокати Бюро мають великий досвід представництва клієнтів у взаємовідносинах з Державною фіскальною службою України, зокрема у питаннях оскарження в адміністративному та судовому порядку Вимоги про сплату боргу (недоїмки, пені та штрафів) платника єдиного соціального внеску.

Зателефонуйте нам і ми подбаємо про те, щоб зекономити Ваш час та гроші.

Не погасив вимогу про сплату ЄСВ – арешт активів | kaminska
Ознайомлений