Як правильно вибрати юриста або адвоката | Новини компанії блог адвокатського бюро Марії Камінської в Київі

Блог

Як правильно вибрати юриста або адвоката

На жаль, в сучасному світі в сфері юридичних послуг розвелася дуже багато недобросовісних фахівців.
Отже, на що варто звернути увагу?

1. Репутація компанії.

В першу чергу, потрібно подивитися, що про неї пишуть в інтернеті, які у неї є відгуки. Повірте, якщо компанія якось недобросовісно ставиться до своїх клієнтів, то ви про це дізнаєтеся.
Також потрібно звернути увагу на репутацію конкретного фахівця (адвокат або юрист), до якого хочете звернутися. Це також можна перевірити в інтернеті за відгуками про його роботу.

2. Рекомендації близької людини.

Якщо до цього юристу або адвокату звертався ваш близька людина, знайомий, друг, родич, то він вам, звичайно, його порадить. Але, не поспішайте до нього звертатися. Якщо у вашого близької людини була ситуація не ідентична вашій (інша), то це не означає, що фахівець, який допоміг вашому знайомому, допоможе також віртуозно і у вашій проблемі. Потрібно вибирати адвоката конкретно по справі. Якщо цей фахівець уже такими займався справами, тоді можна до нього звертатися.

3. Цінова політика.

Ціни не повинні бути як занадто низькими, так і занадто завищеними. Якщо за низькими цінами є приказка «скупий платить двічі», то за завищеними цінами ви переплачуєте за послугу, яку можна отримати набагато дешевше.

4. Консультація.

Якщо ціна влаштувала, тоді йдемо на консультацію до цього адвоката або юриста, щоб розповісти свою проблему. Первинна консультація бажано повинна бути безкоштовною і грамотною. На ній фахівець повинен чітко розповісти, як він бачить вирішення вашої проблеми. І тільки потім запропонувати свої послуги для вирішення вашої проблеми. Якщо він відразу з порога каже вам, що ви не впораєтеся без нас, вам обов’язково потрібно звернутися до нас, то такого фахівця потрібно гнати в шию.
Також під час консультації слід звернути увагу на вік адвоката (він повинен бути як не дуже молодим, так і не пенсійного віку). Тому що, як правило, адвокати пенсійного віку не встигають, і не можуть стежити за знову мінливим законодавством. Воно у нас змінюється дуже швидко. І встежити за всіма оновленнями досить складно. Потрібно вміти користуватися комп’ютером та інтернетом в належній формі.
Також важлива наявність офісу. Він не повинен знаходитися десь в підвальному приміщенні, але і не потрібно вестися на якісь хороми. Вони можуть бути для відволікання вашої уваги. Часто цим користуються шахраї. Так як вони не можуть запропонувати якісних послуг, то вони заманюють вас дорогим і красивим офісом. І ви думаєте, що раз фахівець сидить в такому красивому офісі, значить він хороший. Це не показник.

5. Робота по розстрочці.

Якщо адвокат або юрист готовий працювати по розстрочці, то він розглядає довгострокові відносини з клієнтом. Відповідно, збирається надавати послуги більш-менш сумлінно.

6. Медійність.

Якщо фахівець помічений в ЗМІ, присутня на телебаченні, радіо, в друкованих виданнях, то це може свідчити про те, що він є затребуваним фахівцем, і його думка питається. Відповідно, він може допомогти вирішити саме вашу проблему.

Що повинно вас насторожити?
Якщо до фахівця претензій немає (всі пункти дотримані), то вас повинна насторожити, в першу чергу нав’язлива реклама адвоката або юриста. Це реклама на кожному стовпі, в інтернеті і т.д. Як правило, цим прийомом користуються недобросовісні фахівці. У них тільки одна задача – взяти якомога більше з вас грошей. Тому що, як правило, люди вдруге до них не звертаються.
У нормального адвоката є своя клієнтська база і йому робити таку рекламу немає сенсу.

Сподіваємося вам допоможуть наші поради при виборі адвоката або юриста.

Ознайомлений