Через помилку патрульного суд звільнив водія від відповідальності | Новини компанії блог адвокатського бюро Марії Камінської в Київі

Блог

Через помилку патрульного суд звільнив водія від відповідальності

Верховний Суд, переглянувши у касаційній інстанції справу про адміністративне правопорушення ПДР України, роз’яснив, що постанова поліцейського має містити посилання на технічний засіб, яким зафіксовано правопорушення (Постанова ВС по справі № 524/9716/16-а від 13.02.2020).

За обставинами справи водій, порушуючи п. 8.7.3 «г» ПДР України, розпочав рух на заборонений сигнал світлофора, а саме жовтий, внаслідок чого його було притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 122 КУпАП та накладено стягнення у вигляді штрафу.

Водій оскаржив постанову інспектора. Місцевий та апеляційний суди задовольнили позовні вимоги.

Колегія суддів Верховного Суду погодилась із такими висновками, вказавши на порушення процедури притягнення водія до відповідальності.

Так, ч. 3 ст. 283 КУпАП передбачено обов’язок поліцейських зазначати у постанові по справі про адміністративне правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху – технічний засіб, яким здійснено фото або відеозапис.

У разі відсутності в оскаржуваній постанові по справі про адміністративне правопорушення посилань на технічний засіб, за допомогою якого здійснено відеозапис, такий відеозапис, згідно норм КАС України не може вважатися належним та допустимим доказом вчинення адміністративного правопорушення.

Якщо Вас притягнуто до адміністративної відповідальності, спеціалісти Адвокатського бюро «Марії Камінської» допоможуть з’ясувати правомірність дій поліцейських, додержання відповідних процедур, визначать шляхи виходу із ситуації та представлятимуть Ваші інтереси у суді.

Через помилку патрульного суд звільнив водія від відповідальності | kaminska
Ознайомлений